ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Λεπτομερειες εφαρμογης της Παρεμβασης ‘’Π3-75.1 – Εγκατασταση γεωργων νεαρης ηλικιας’’ του Στρατηγικου Σχεδιου Κοινης Αγροτικης Πολιτικης (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλαδας 2023 -2027
  3. Τρίτη, 09 Ιουλιου 2024
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 17

Αποφάσεις Ένταξης Πράξεων

  1. Ο οικείος Περιφερειάρχης εκδίδει απόφαση ένταξης πράξεων για τις αιτήσεις που επιλέχθηκαν προς στήριξη μετά από σχετική εισήγηση της ΔΑΟΠ. Η εν λόγω απόφαση περιλαμβάνει τις εντασσόμενες πράξεις (δικαιούχους) σε επίπεδο Περιφέρειας.
  2. Η απόφαση ένταξης πράξεων συντάσσεται σύμφωνα με τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις σχετικές αιτήσεις και σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διοικητικού ελέγχου που έχουν καταχωρηθεί ήδη στο ΟΠΣ ΚΑΠ.
  3. Η απόφαση ένταξης υπογράφεται μετά τη δημοσιοποίηση των πινάκων αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου της παρ. 14 του άρθρου 16 και περιλαμβάνει τους δικαιούχους για τους οποίους δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών. Η απόφαση ένταξης τροποποιείται μετά το πέρας των προσφυγών ή όποτε προκύπτουν νέοι δικαιούχοι κατά την εξέλιξη της διαδικασίας διοικητικού ελέγχου των εν δυνάμει δικαιούχων. Μετά το πέρας του διοικητικού ελέγχου και της εξέτασης προσφυγών η απόφαση τροποποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα (ενδεικτικά κάθε έξι μήνες) με σκοπό να καλύψει οποιεσδήποτε μεταβολές έχουν συμβεί.
  4. Σκοπός της διαδικασίας είναι αφενός η ρητή και σαφής ενημέρωση των δικαιούχων για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν και αφετέρου η οριστική δέσμευση, στο ΣΣ ΚΑΠ, των πόρων που απαιτούνται για τη στήριξή τους.
  5. Η απόφαση ένταξης περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον τις εντασσόμενες πράξεις (δικαιούχους) και τα βασικά στοιχεία των αντίστοιχων πράξεων και ειδικά τα εξής:
    • 5.1. Κωδικό καταχώρησης ΟΠΣ ΚΑΠ.
    • 5.2. Τίτλο και Προϋπολογισμό (ποσό στήριξης) πράξης.
    • 5.3. Τόπο υλοποίησης πράξης.
    • 5.4. Στόχο του επιχειρηματικού σχεδίου και λοιπές υποχρεώσεις/δεσμεύσεις των δικαιούχων. Αναφορικά με τον στόχο του επιχειρηματικού σχεδίου και τις λοιπές υποχρεώσεις/δεσμεύσεις των δικαιούχων καθώς και τις ημερομηνίες επίτευξης αυτών η απόφαση παραπέμπει στην αίτηση στήριξης και το επιχειρηματικό σχέδιο, όπως αυτά έχουν υποβληθεί από το δικαιούχο στο ΟΠΣΚΕ και ενδεχομένως τροποποιηθεί/μεταβληθεί, υπό την επιφύλαξη των προβλεπόμενων διοικητικών ελέγχων.
    • 5.5. Διαδικασία χορήγησης της ενίσχυσης, διαδικασία ελέγχων και παρακολούθησης της υλοποίησης καθώς και σχετικές κυρώσεις με παραπομπή στο θεσμικό πλαίσιο της παρέμβασης.
  6. Με ευθύνη της οικείας ΔΑΟΠ η απόφαση ένταξης και οι οριστικοί πίνακες αυτής αναρτώνται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας και στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και κοινοποιούνται ηλεκτρονικά στις ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και, στην ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ, στην ΕΥΕ ΠΑΑ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ δύναται να δημοσιοποιούνται και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, όπως με ανάρτηση στις έδρες των ΔΑΟΠ και των ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων. Επίσης, η απόφαση αναρτάται και στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ.
  7. Με ευθύνη της οικείας ΔΑΟΠ τηρείται αρχείο δημοσιοποίησης.
  8. Η οικεία ΔΑΟΠ καταχωρίζει στο ΟΠΣ ΚΑΠ την απόφαση ένταξης με τα στοιχεία της (αριθ. και ημερομηνία πρωτοκόλλου, ΑΔΑ) και τη συσχετίζει με τις πράξεις που περιλαμβάνονται σε αυτή. Με την καταχώριση της απόφασης, για κάθε μια από τις αιτήσεις που εντάσσονται παράγεται από το ΟΠΣ ΚΑΠ σχετικό Τεχνικό Δελτίο Πράξης.
  9. Η απόφαση ένταξης μεταφέρεται στο ΟΠΣΚΕ μέσω κατάλληλης διαδικτυακής υπηρεσίας που παρέχεται από το ΟΠΣ ΚΑΠ.
  10. Με ευθύνη των οικείων ΔΑΟΚ, η απόφαση ένταξης κοινοποιείται ατομικά σε κάθε δικαιούχο με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αυτός έχει δηλώσει στο ΟΠΣΚΕ καθώς επίσης και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συμβούλου του.
  11. Η απόφαση ένταξης πράξεων αποτελεί την πρόταση εγγραφής τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Η οριστική εγγραφή της πράξης στο ΠΔΕ γίνεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. 


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1087
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 914
  4. Τελευταίο Μέλος: Διαχειριστής Ιστοτόπου
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Τελευταίοι Σχολιασμοί

Επισκέπτες

Σήμερα96
Εχθές663
Αυτή την εβδομάδα3471
Αυτόν το μήνα3959
Σύνολο1509163

Ποιος είναι Online

1
Online

08 Σεπτεμβρίου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: