ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Λεπτομερειες εφαρμογης της Παρεμβασης ‘’Π3-75.1 – Εγκατασταση γεωργων νεαρης ηλικιας’’ του Στρατηγικου Σχεδιου Κοινης Αγροτικης Πολιτικης (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλαδας 2023 -2027
  3. Τρίτη, 09 Ιουλιου 2024
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 18

Υποβολή Ενδικοφανούς Προσφυγής

  1. Οι υποψήφιοι των οποίων οι αιτήσεις έχουν συμπεριληφθεί στους πίνακες αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου έχουν το δικαίωμα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής με την έννοια του άρθρου 25 του ν. 2690/1999, κατά της σχετικής απόφασης των αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου.
  2. Οι ενδικοφανείς προσφυγές ασκούνται μόνο μία φορά εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι ημερολογιακών ημερών από την έκδοση της απόφασης των αποτελεσμάτων του διοικητικού ελέγχου σύμφωνα με την παρ. 15 του άρθρου 16. Ενστάσεις που υποβάλλονται εκτός των προβλεπόμενων προθεσμιών δεν γίνονται παραδεκτές. Η ενδικοφανής προσφυγή υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣΚΕ συνοδευόμενη από τυχόν υποστηρικτικά της έγγραφα.
  3. Το σύνολο των ενστάσεων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της οικείας Περιφέρειας εξετάζεται από τριμελείς επιτροπές ενστάσεων (μία ή περισσότερες) οι οποίες συντάσσουν αιτιολογημένο πόρισμα. Οι επιτροπές συστήνονται στην έδρα της κάθε Περιφέρειας με απόφαση του Περιφερειάρχη. Η απόφαση σύστασης αναρτάται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας και κοινοποιείται ηλεκτρονικά στην ΕΥΕ ΠΑΑ. Συγκροτούνται από υπαλλήλους των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ της ΔΑΟΠ. Σε περίπτωση έλλειψης ικανού αριθμού υπαλλήλων, ως μέλη των επιτροπών δύναται να οριστούν ΠΕ Γεωπόνοι ή ΤΕ Γεωπονίας υπάλληλοι των ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας. Όλοι οι ανωτέρω πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της παρ. 30 του άρθρου 3.
  4. Υπάλληλοι που έχουν λειτουργήσει ως αξιολογητές αιτήσεων στήριξης δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη διαδικασία εξέτασης προσφυγής που αφορά υποψήφιο που έχουν αξιολογήσει οι ίδιοι. Επιπλέον, εξασφαλίζεται ότι για τα άτομα που μετέχουν στην εξέταση των ενστάσεων τηρείται η εχεμύθεια και ότι δεν υφίσταται σύγκρουση συμφερόντων. Για τον σκοπό αυτό υποβάλλεται κατάλληλη δήλωση.
  5. Οι ενστάσεις εξετάζονται ως προς τη νομιμότητα της πράξης κατά της οποίας στρέφονται όσο και ως προς την ουσία της υπόθεσης και είτε απορρίπτονται είτε γίνονται δεκτές.
  6. Η εξέταση των ενδικοφανών προσφυγών ολοκληρώνεται εντός ενός μηνός από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους. Η προθεσμία δύναται να παρατείνεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη της ΕΥΕ ΠΑΑ. Το πόρισμα αποφάσεων της επιτροπής επί των ενδικοφανών προσφυγών επικυρώνεται με την υπογραφή του από τα μέλη της επιτροπής. Με απόφαση του Περιφερειάρχη επικαιροποιούνται και δημοσιεύονται οι Πίνακες Αποτελεσμάτων σύμφωνα με τα πορίσματα των επιτροπών εξέτασης των ενδικοφανών προσφυγών. Με τη δημοσίευση των πινάκων η απόφαση επί της ενδικοφανούς προσφυγής καθίσταται οριστική και, σύμφωνα με τα άρθρα 24 και 25 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999, Α’ 45), δεν γίνονται παραδεκτά αιτήματα θεραπείας και ιεραρχικές προσφυγές.
  7. Με ευθύνη των ΔΑΟΚ, οι ενδικοφανείς προσφυγές και τα σχετικά πορίσματα μεταφέρονται από το ΟΠΣΚΕ στο ΟΠΣ ΚΑΠ, μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας που παρέχεται από το ΟΠΣ ΚΑΠ.
  8. Με τη δημοσίευση των πινάκων το πόρισμα της εξέτασης της ενδικοφανούς προσφυγής καθίσταται προσβάσιμο στον ενιστάμενο στο ΟΠΣΚΕ. 


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1087
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 914
  4. Τελευταίο Μέλος: Διαχειριστής Ιστοτόπου
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Τελευταίοι Σχολιασμοί

Επισκέπτες

Σήμερα120
Εχθές663
Αυτή την εβδομάδα3495
Αυτόν το μήνα3983
Σύνολο1509187

Ποιος είναι Online

1
Online

08 Σεπτεμβρίου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: