ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Λεπτομερειες εφαρμογης της Παρεμβασης ‘’Π3-75.1 – Εγκατασταση γεωργων νεαρης ηλικιας’’ του Στρατηγικου Σχεδιου Κοινης Αγροτικης Πολιτικης (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλαδας 2023 -2027
  3. Τρίτη, 09 Ιουλιου 2024
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 6

Κριτήρια Επιλεξιμότητας της Γεωργικής Εκμετάλλευσης

  1. Η γεωργική εκμετάλλευση πρέπει να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του τόπου της μόνιμης κατοικίας του/της αρχηγού της εκμετάλλευσης. Εκμεταλλεύσεις ή τμήματα εκμεταλλεύσεων που δεν βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του τόπου μόνιμης κατοικίας των αρχηγών της εκμετάλλευσης δεν γίνονται αποδεκτά για τους σκοπούς του προγράμματος.
  2. Κατά το έτος αναφοράς, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς της παρ. 21 του άρθρου 3, η γεωργική εκμετάλλευση πρέπει να έχει ελάχιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) μεγαλύτερο ή ίσο των:
    • 2.1. Δώδεκα χιλιάδων ευρώ (000€) για την ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και την Εύβοια. Από αυτά, τουλάχιστον τα 10.000 ευρώ πρέπει να προέρχονται, αθροιστικά, από παραγωγικές φυτείες, ετήσιες καλλιέργειες, εκτροφές, μελισσοσμήνη και μεταξοσκώληκες.
    • 2.2. Δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) για τα νησιά με πληθυσμό μεγαλύτερο των 3.100 κατοίκων πλην Κρήτης και Εύβοιας. Από αυτά τουλάχιστον 300 ευρώ πρέπει να προέρχονται, αθροιστικά, από παραγωγικές φυτείες, ετήσιες καλλιέργειες, εκτροφές, μελισσοσμήνη και μεταξοσκώληκες.
    • 2.3. Οκτώ χιλιάδων ευρώ (8.000€) για τα νησιά με πληθυσμό μικρότερο ή ίσο των 3.100 κατοίκων. Από αυτά τουλάχιστον 700 ευρώ πρέπει να προέρχονται, αθροιστικά, από παραγωγικές φυτείες, ετήσιες καλλιέργειες, εκτροφές, μελισσοσμήνη και μεταξοσκώληκες.
    • 2.4. Κατά παρέκκλιση των ανωτέρω περ. 2.1 έως και 2.3, λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική περιβαλλοντική συμβολή της μελισσοκομίας και τις προτεραιότητες της ΕΕ για τους επικονιαστές (Πράσινη Συμφωνία, Στρατηγικές Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο και Βιοποικιλότητα), ανεξάρτητα από τον    τόπο εγκατάστασης του  γεωργού νεαρής ηλικίας, είναι επιλέξιμες οι εκμεταλλεύσεις που αξιοποιούν και δηλώνουν στην ΕΑΕ του έτους αναφοράς τουλάχιστον 103 κυψέλες για την ηπειρωτική Χώρα την Κρήτη και την Εύβοια, 74 για τα νησιά της Χώρας με λιγότερους από 100 κατοίκους και 92 για τα υπόλοιπα νησιά της Χώρας.  
  3. Τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης πρέπει να είναι:
    • 3.1. Ιδιόκτητα ή μισθωμένα ή συνδυασμός τους.
    • 3.2. Μεγαλύτερα ή ίσα της ελάχιστης έκτασης κατά τύπο αγροτεμαχίου που είναι επιλέξιμη για υποβολή στην ΕΑΕ.
  4. Το ζωικό και μελισσοκομικό κεφάλαιο της εκμετάλλευσης πρέπει να είναι ιδιόκτητο.
  5. Το σύνολο της γεωργικής εκμετάλλευσης πρέπει να έχει περιληφθεί σε αποδεκτή ενιαία αίτηση ενίσχυσης κατά το έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης προς ένταξη στο παρέμβαση από τον υποψήφιο.
  6. Ως προς τις οικογενειακές εκμεταλλεύσεις ισχύουν επιπλέον τα ακόλουθα:
    • 6.1. Μόνο ένας εκ των συζύγων μπορεί να θεωρηθεί ως αρχηγός της οικογενειακής εκμετάλλευσης. Μεταβίβαση της αρχηγίας γεωργικής εκμετάλλευσης από σύζυγο που είναι εγγεγραμμένος στο ΜΑΑΕ με την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη ή έχει τις προϋποθέσεις χαρακτηρισμού στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίας αγρότης, δεν γίνεται αποδεκτή για την ένταξη στην παρέμβαση.
    • 6.2. Το σύνολο της οικογενειακής εκμετάλλευσης πρέπει να έχει περιληφθεί στην αποδεκτή ενιαία αίτηση ενίσχυσης που ο υποψήφιος έχει υποβάλλει στον ΟΠΕΚΕΠΕ κατά το έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης στην παρέμβαση Π3-75.1. Κατά παρέκκλιση των ανωτέρω ο/η σύζυγος της/του υποψηφίου δύναται να υποβάλλει ΕΑΕ κατά το έτος αναφοράς της αίτησης με συνολική τυπική απόδοση που να μην υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.
    • 6.3. Για τις ανάγκες του παρέμβασης Π3-75.1, το σύνολο των ιδιόκτητων αγροτεμαχίων/ζωικού κεφαλαίου της οικογένειας θεωρείται ότι κατέχεται από τον υποψήφιο κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης. 
Γιάννης Βαΐδης - ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Σημείο: 21.1.ε
Εξ' ορισμού, ένας Νέος Αγρότης είναι αυτός που ξεκινάει τώρα την αγροτική του δραστηριότητα, αποκτά ή μισθώνει γη και την φυτεύει για να την καλλιεργήσει. Οι ετήσιες καλλιέργειες αποδίδουν αμέσως και είναι παραγωγικές την ίδια χρονιά, όμως οι πολυετείς φυτείες απαιτούν ένα διάστημα 4 ετών μέχρι την είσοδο των δένδρων σε παραγωγική φάση.
Πολλοί νέοι αγρότες απόκτησαν χέρσα αγροτεμάχια ή αγροτεμάχια με γέρικες φυτείες τις οποίες θα τις αντικαταστήσουν με νέες. Δεν είναι σωστό αυτοί οι άνθρωποι να αποκλείονται από το πρόγραμμα εξαιτίας της φύσης των πολυετών φυτειών και είναι ακόμη χειρότερο να τους ωθούμε-αναγκάζουμε να μην αντικαθιστούν τις γέρικες ή αντιεμπορικές ή μη παραγωγικές ποικιλίες με άλλες νέες και σύγχρονες, μόνο και μόνο γιατί στο πρόγραμμα έχει εισαχθεί (για πρώτη φορά) αυτός ο όρος.

Ζητούμε
να αφαιρεθεί ο περιορισμός αυτός, διότι είναι πρακτικά ανέφικτο για την δενδροκομία, μία εκμετάλλευση να αποτελείται με παραγωγικές φυτείες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, για 8 συναπτά έτη!
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1087
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 914
  4. Τελευταίο Μέλος: Διαχειριστής Ιστοτόπου
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Τελευταίοι Σχολιασμοί

Επισκέπτες

Σήμερα126
Εχθές663
Αυτή την εβδομάδα3501
Αυτόν το μήνα3989
Σύνολο1509193

Ποιος είναι Online

1
Online

08 Σεπτεμβρίου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: