ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Λεπτομερειες εφαρμογης της Παρεμβασης ‘’Π3-75.1 – Εγκατασταση γεωργων νεαρης ηλικιας’’ του Στρατηγικου Σχεδιου Κοινης Αγροτικης Πολιτικης (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλαδας 2023 -2027
  3. Τρίτη, 09 Ιουλιου 2024
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 8

Επιχειρηματικό Σχέδιο Υποψηφίων

  1. Οι υποψήφιοι προκειμένου να αξιολογηθούν υποχρεούνται να υποβάλλουν πολυετές Επιχειρηματικό Σχέδιο, το οποίο πρέπει να περιγράφει με ρεαλιστικότητα τις ενέργειες για την ανάπτυξη της γεωργικής εκμετάλλευσης σε σχέση με την αρχική κατάσταση μέσω διατύπωσης σχετικών δεσμευτικών ποσοτικών στόχων για την οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα της εκμετάλλευσης.
  2. Το επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει να έχει γεωργικό προσανατολισμό και να αφορά τον γεωργικό τομέα, δηλαδή να αφορά την πρωτογενή γεωργική παραγωγή, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων όπως η διαλογή και απλή συσκευασία ιδίων προϊόντων.
  3. Ως έναρξη υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου θεωρείται η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στήριξης στο ΟΠΣΚΕ. Κατά συνέπεια το πρώτο έτος υλοποίησης αφορά την ΕΑΕ που υποβάλλεται μετά την ανωτέρω ημερομηνία.
  4. Η ελάχιστη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου είναι τα τρία και η μέγιστη τα τέσσερα έτη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ....................   
Στην παράγραφο 6, γδ) το χρονικό όριο που εισάγει η διάταξη αυτή είναι ασφυκττικό και μη ρεαλιστικό.
Η έκδοση αδείας και κατασκευής καινούργιου στάβλου είτε με ίδια κεφάλαια είτε με χρήση του Μέτρου των Σχεδίων Βελτίωσης υπερβαίνει τα 2 χρόνια. Αυτό δεν είναι μια θεωρητική προσέγγιση. Προκύπτει από την εμπειρία μας και τους ρυθμούς λειτουργίας των αρμοδίων επιτροπών των ΔΑΟΚ. Σημειώνεται ότι εάν ο δικαιούχος νέος γεωργός θελήσει να κάνει χρήση του Μέτρου των Σχεδίων Βελτίωσης που έπονται τουλάχιστον κατά ένα έτος της ένταξης του στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, τότε η επίκληση της διετίας ακυρώνει τη δυνατότητα αυτή.

Προτείνουμε η διάταξη αυτή να καταργηθεί και να παραμείνει η αρχική πρόβλεψη για ύπαρξη των απαραίτητων αδειών στην λήξη του επιχειρησιακού σχεδίου.
Στην παράγραφο 6, γα) ορίζεται ενδιάμεσος στόχος 10% αύξηση της ΤΑ μέχρι το 2ο έτος του επιχειρηματικού σχεδίου. Η διάταξη αυτή κατά την άποψη μας δεν προσφέρει κάτι καινούργιο, ασκεί πίεση στους ενδιαφερόμενους, καθιστά το πρόγραμμα δυσλειτουργικό και γραφειοκρατικό και έρχεται σε σύγκρουση με τον γενικό στόχο του προγράμματος, αύξηση της ΤΑ 20% μέχρι το τελευταίο έτος του επιχειρησιακού σχεδίου. Φορτώνει με επιπλέον όγκο εργασίας τους συμβούλους και τους ελεγκτές καθώς επίσης και με επιπλέον οικονομικό κόστος τους δικαιούχους παραγωγούς.
ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Σελίδα 19, Άρθρο 8, Παράγραφος 6.2, Σημείο γε & σελ.55 Άρθρο 23, Παράγραφος 10.18
Για το συγκεκριμένο ορόσημο προτείνουμε η περίοδος επίτευξής του να είναι κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου, καθώς αποτελεί αμιγώς βαθμολογικό κριτήριο.
ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Σελίδα 19, Άρθρο 8, Παράγραφος 6.2, Σημείο γε & σελ.55 Άρθρο 23, Παράγραφος 10.18.
Για το συγκεκριμένο ορόσημο προτείνουμε η περίοδος επίτευξής του να είναι κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου, καθώς αποτελεί αμιγώς βαθμολογικό κριτήριο.
αγνωστος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Η αίτηση στήριξης και το επιχειρηματικό σχέδιο να μπορεί να συντάσσονται από τον υποψήφιο όταν ο υποψήφιος είναι γεωπόνος.
Η παράγραφος 3 τι νόημα έχει; Ασκείτε πίεση στις ΔΑΟ να εκδίδουν γρηγορότερα τα αποτελέσματα; Ωστόσο οι υποψήφιοι χωρίς να ξέρουν αν θα εγκριθούν θα πρέπει να ξεκινήσουν διαδικασίες οι οποίες μπορεί και να καταλήξουν άκυρες και τελικά να εκτεθεί ο κάθε μελετητής. Θεωρώ ότι η έναρξη υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου πρέπει να είναι η απόφαση ένταξης ως συνήθως, που είναι και πιο λογικό.
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.