ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Λεπτομερειες εφαρμογης της Παρεμβασης ‘’Π3-75.1 – Εγκατασταση γεωργων νεαρης ηλικιας’’ του Στρατηγικου Σχεδιου Κοινης Αγροτικης Πολιτικης (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλαδας 2023 -2027
  3. Τρίτη, 09 Ιουλιου 2024
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 12

Κριτήρια Επιλογής (Βαθμολογία)

  1. Οι αιτήσεις στήριξης των υποψηφίων βαθμολογούνται σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής τα οποία προσδιορίζονται στην πρόσκληση της παρέμβασης Π3-75.1, ύστερα από έγκρισή τους από την επιτροπή παρακολούθησης του ΣΣ ΚΑΠ.
  2. Οι υποψήφιοι κάθε Περιφέρειας και περιόδου υποβολής επιλέγονται κατά απόλυτη φθίνουσα σειρά κατάταξης με βάση τη συνολική βαθμολογία τους και το ισχύον όριο πιστώσεων.
  3. Η ελάχιστη βαθμολογία κάτω από την οποία οι αιτήσεις στήριξης δεν γίνονται αποδεκτές για χρηματοδότηση καθορίζεται στην πρόσκληση υποβολής αιτημάτων στήριξης.
  4. Τα κριτήρια επιλογής καθώς και η ελάχιστη βαθμολογία είναι δυνατόν να τροποποιούνται μετά από έγκριση της επιτροπής παρακολούθησης του ΣΣ ΚΑΠ 2023 – 2027.
  5. Για το περιφερειακό σκέλος των κριτηρίων επιλογής, το οποίο αφορά τομεακό και διαθρωτικό προσανατολισμό της εκμετάλλευσης, ισχύουν τα εξής:
    • 5.1. Οι επιμέρους τιμές του περιφερειακού σκέλους των κριτηρίων επιλογής (καθορισμός – περιγραφή τιμών και αντίστοιχοι βαθμοί αυτών) καθορίζονται από τις Περιφέρειες, σε συνεργασία με τις Ειδικές Υπηρεσίες του ΠΑΑ (ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ και ΕΥΕ ΠΑΑ).
    • 5.2. Οι σχετικές τιμές των κριτηρίων καθώς και τυχόν τροποποιήσεις αυτών κοινοποιούνται με ευθύνη της ΔΑΟ της οικείας Περιφέρειας, στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΠΑΑ (ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ και ΕΥΕ ΠΑΑ), δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΣΣ ΚΑΠ και της οικείας Περιφέρειας σε εύλογο χρόνο και αποτελούν μέρος της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης της παρέμβασης Π3-75.1.
  6. Οι τιμές των κριτηρίων επιλογής δεν τροποποιούνται στις περιόδους υποβολής και έγκρισης αιτήσεων στις οποίες αναφέρεται η πρόσκληση. 
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Στο βαθμολογικό κριτήριο 4.1.γ του πίνακα βαθμολογίας αναφέρεται ότι ''Το ποσοστό της παραγωγικής δυναμικότητας της εκμετάλλευσης (αρχική τυπική απόδοση) που προέρχεται από μισθωμένη γεωργική γη με μίσθωση διάρκειας τουλάχιστον 8 ετών, είναι ίσο ή υπερβαίνει το 20% της συνολικής τυπικής απόδοσης της εκμετάλλευσης. Το αγροτεμάχιο πρέπει να δηλωθεί σε όλες τις ΕΑΕ έως και την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.'' Η τελευταία φράση πρέπει να παραληφθεί. Στην γεωργική πράξη μπορεί ένας αγρότης να μισθώσει έναν αγρό για 8 και άνω έτη από κάποιον άλλον και στην πορεία των ετών να λυθεί το μισθωτήριο λόγω διαφωνιών, λόγω ανάγκης πώλησης του αγρού από τον ιδιοκτήτη, λόγω θανάτου του ιδιοκτήτη και μεταβίβαση σε κληρονόμους κτλ κτλ. Οπότε αν υπάρξουν λόγοι ανωτέρας βίας, πραγματικοί, δεν μπορεί να κρατήσει στην εκμετάλλευσή του τον αγρό, υποχρεωτικά θα τον αντικαταστήσει με άλλον. Επίσης, ο νέος αγρότης, ενώ κάνει εκκίνηση με μισθωμένη έκταση, στην πορεία της δραστηριότητάς του καταφέρνει να αγοράσει δικά του χωράφια. Γιατί να υποχρεούται να διατηρήσει και τα αρχικά μισθωμένα με όλες τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στον ιδιοκτήτη τους? Να ληφθούν σοβαρά υπόψη αυτά γιατί είναι καθημερινά και αληθινά θέματα, δεν είναι όλα τεχνητές συνθήκες.
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1087
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 914
  4. Τελευταίο Μέλος: Διαχειριστής Ιστοτόπου
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Τελευταίοι Σχολιασμοί

Επισκέπτες

Σήμερα110
Εχθές663
Αυτή την εβδομάδα3485
Αυτόν το μήνα3973
Σύνολο1509177

Ποιος είναι Online

1
Online

08 Σεπτεμβρίου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: