ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Λεπτομερειες εφαρμογης της Παρεμβασης ‘’Π3-75.1 – Εγκατασταση γεωργων νεαρης ηλικιας’’ του Στρατηγικου Σχεδιου Κοινης Αγροτικης Πολιτικης (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλαδας 2023 -2027
  3. Τρίτη, 09 Ιουλιου 2024
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 15

Υποβολή αιτήσεων στήριξης

  1. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να υποβάλει μόνο μία (1) αίτηση στήριξης.
  2. Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) με τυποποιημένο τρόπο εντός της χρονικής περιόδου που ορίζεται στην πρόσκληση.
  3. Η ορθή καταχώρηση και υποβολή της αίτησης στη διαδικτυακή εφαρμογή, η πληρότητα του ηλεκτρονικού φακέλου (συμπεριλαμβανομένων και των συνημμένων αρχείων) και η εμπρόθεσμη οριστικοποίηση της είναι στην αποκλειστική ευθύνη του αιτούντα.
  4. Στο ΟΠΣΚΕ διενεργούνται έλεγχοι ορθότητας – πληρότητας που καλύπτουν σε σημαντικό βαθμό την αίτηση στήριξης. Αιτήσεις στήριξης για τις οποίες από τους ελέγχους αυτούς προκύπτουν ευρήματα, δεν είναι δυνατό να οριστικοποιηθούν. Οι έλεγχοι αυτοί δεν υποκαθιστούν την αξιολόγηση ούτε απαλλάσσουν τον υποψήφιο από την ευθύνη ορθής συμπλήρωσης της αίτησης στήριξης.
  5. Στην ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, το σύνολο των δικαιολογητικών και εγγράφων που απαιτούνται.
  6. Εφόσον η αίτηση υποβληθεί επιτυχώς, λαμβάνει μοναδικό κωδικό και ημερομηνία οριστικοποίησης από το ΟΠΣΚΕ από την οποία τεκμαίρεται το εμπρόθεσμο της υποβολής.
  7. Με την υποβολή της αίτησης στήριξης, οι αιτούντες αποδέχονται την περαιτέρω επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες των προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση, διασφαλίζεται η τήρηση της νομοθεσίας περί προστασίας των δεδομένων [Καν. 2016/679 και Καν. 2018/1725 και ν. 4624/2019 (Α’137)].
  8. Ηλεκτρονική διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των οριστικοποιημένων αιτήσεων, ηλεκτρονική συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων, συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, είναι δυνατή μέσω του ΟΠΣΚΕ μόνον ύστερα από την υποβολή αιτήματος άρσης της οριστικοποίησης υπό τον περιορισμό η όποια διόρθωση να έχει ολοκληρωθεί και η αίτηση να επαναοριστικοποιηθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας οριστικοποίησης που ορίζεται στην σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης. Αιτήματα άρσης της οριστικοποίησης που υποβάλλονται τις τελευταίες δύο εργάσιμες ημέρες πριν την ημέρα που εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στήριξης ενδέχεται να μην διεκπεραιωθούν από το γραφείο υποστήριξης του ΟΠΣΚΕ.
  9. Πέραν των ανωτέρω οι αιτούντες δύνανται να ανακαλέσουν την αίτηση στήριξης μετά από σχετικό αίτημά τους. Η ανάκληση επαναφέρει τον αιτούντα στη θέση που βρίσκονταν πριν υποβάλλει την εν λόγω αίτηση στήριξης.
  10. Δεν γίνονται παραδεκτές και απορρίπτονται χωρίς αξιολόγηση οι αιτήσεις των υποψηφίων εφόσον:
    α) Δεν έχουν οριστικοποιηθεί εμπρόθεσμα ηλεκτρονικά στο ΟΠΣΚΕ.
    β) Δεν εμφανίζεται συμφωνία περιεχομένου ηλεκτρονικής αίτησης στήριξης με τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αφορούν μεμονωμένα υποβληθέντα υφιστάμενα δικαιολογητικά των οποίων οι ασυμφωνίες δικαιολογούνται ως προφανή σφάλματα σύμφωνα με το άρθρο 27.
  11. Με ευθύνη των ΔΑΟΚ, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέσω του ΟΠΣΚΕ μεταφέρονται στο ΟΠΣ ΚΑΠ, σύμφωνα με το άρθρο 130 του καν. 2021/2115, μέσω κατάλληλης υπηρεσίας του διαδικτύου που παρέχεται από το ΟΠΣ ΚΑΠ. 


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1087
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 914
  4. Τελευταίο Μέλος: Διαχειριστής Ιστοτόπου
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Τελευταίοι Σχολιασμοί

Επισκέπτες

Σήμερα101
Εχθές663
Αυτή την εβδομάδα3476
Αυτόν το μήνα3964
Σύνολο1509168

Ποιος είναι Online

1
Online

08 Σεπτεμβρίου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: