ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Λεπτομερειες εφαρμογης της Παρεμβασης ‘’Π3-75.1 – Εγκατασταση γεωργων νεαρης ηλικιας’’ του Στρατηγικου Σχεδιου Κοινης Αγροτικης Πολιτικης (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλαδας 2023 -2027
  3. Τρίτη, 09 Ιουλιου 2024
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 20

Ανάκληση - Απένταξη

  1. Σε περίπτωση τεκμηριωμένης αδυναμίας εκτέλεσης ή τήρησης των όρων της απόφασης ένταξης της πράξης, προβλέπεται ανάκληση ένταξης πράξης - απένταξη και ειδικά στις εξής περιπτώσεις:
    • 1.1. Ανάκληση πράξης από τον δικαιούχο, οποιαδήποτε στιγμή πριν τη λήξη του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος υλοποίησης, μέσω υποβολής αιτήματός του στο οποίο αναλύονται οι λόγοι αδυναμίας εκτέλεσης της πράξης σύμφωνα με τους όρους ένταξής της. Το αίτημα ανάκλησης συνοδεύεται από σχετική υπεύθυνη δήλωση που εκδίδεται μέσω του https://www.gov.gr. Συνυποβάλλονται τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά. Αντίστοιχο αίτημα υποβάλλεται και για τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Καν. (ΕΕ) 2021/2116, συνοδευόμενο από τυχόν έγγραφα και δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν επαρκώς τους λόγους του αιτήματος.
    • 1.2. Απένταξη από τη ΔΑΟΚ:
      • 1.2.1   Ύστερα από διαπιστωμένη απάτη βάσει απόφασης πορίσματος αρμόδιας δικαστικής αρχής.
      • 1.2.2. Όταν κατά τη διαδικασία παρακολούθησης και ελέγχου της πορείας υλοποίησης της πράξης διαπιστώνονται σοβαρές αποκλίσεις / εμπλοκές σε σχέση με την πραγματοποιηθείσα πρόοδο ή τους όρους ένταξής της, έτσι όπως αυτές ορίζονται σχετικά με την παρακολούθηση στο άρθρο 22. Ενδεικτικά, η διαδικασία δύναται να ενεργοποιείται εφόσον επιβάλλεται κατόπιν ελέγχων εθνικών ή ευρωπαϊκών ελεγκτικών οργάνων ή όταν διαπιστώνεται:
        • 1.2.2.1. Η παρέλευση του χρόνου υλοποίησης της πράξης.
        • 1.2.2.2. Σοβαρή εμπλοκή στην ανάληψη νομικών δεσμεύσεων.
        • 1.2.2.3. Μη αποδεκτή απόκλιση του φυσικού αντικειμένου.
        • 1.2.2.4. Αδυναμία στην καθολική πιστοποίηση του οικονομικού αντικειμένου και της επιλεξιμότητάς του με βάση τα πρωτότυπα παραστατικά και λοιπά δικαιολογητικά και στοιχεία τεκμηρίωσης.
        • 1.2.2.5. Άλλη παράβαση του εθνικού ή κοινοτικού θεσμικού πλαισίου η οποία διενεργείται από τον δικαιούχο δόλια και δεν επιδέχεται θεραπεία.
      • 1.2.3. Εφόσον έχει τεθεί η πράξη σε καθεστώς επιτήρησης με αποστολή προειδοποιητικής επιστολής στον δικαιούχο της πράξης στην οποία προσδιορίζονται οι αποκλίσεις και καθορίζονται διορθωτικά μέτρα και περίοδος συμμόρφωσης του δικαιούχου και ο δικαιούχος δεν έχει συμμορφωθεί εντός ορισμένης προθεσμίας με τις οδηγίες προειδοποιητικής επιστολής που του έχει αποσταλεί.
  1. Οι παραπάνω περιπτώσεις ανάκλησης – απένταξης εξετάζονται από τις ΔΑΟΚ και τα σχετικά πορίσματα διαβιβάζονται στη ΔΑΟΠ.
  2. Η απόφαση ανάκλησης – απένταξης της πράξης εκδίδεται από τον οικείο Περιφερειάρχη, ύστερα από εισήγηση της ΔΑΟ της Περιφέρειας.
  3. Στην περίπτωση που για τη συγκεκριμένη πράξη έχει καταβληθεί πληρωμή, γίνεται ανάκτηση του ποσού σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας ή εξαιρετικών περιστάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Καν. (ΕΕ) 2021/2116 και το άρθρο 32 της παρούσας.
  4. Με ευθύνη της ΔΑΟΠ η εν λόγω απόφαση ανάκλησης αναρτάται σε ηλεκτρονική μορφή στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
  5. Το αίτημα ανάκλησης καταχωρίζεται στο ΟΠΣΚΕ είτε από τον δικαιούχο είτε από τις ΔΑΟΚ. Με ευθύνη των ΔΑΟΚ ο διοικητικός έλεγχος αυτών καταχωρίζεται στο ΟΠΣΚΕ.
  6. Οι αποφάσεις ανάκλησης καταχωρίζονται στο ΟΠΣ ΚΑΠ από τις ΔΑΟΠ και ενημερώνεται το ΟΠΣΚΕ με ευθύνη των ΔΑΟΚ.
  7. Με ευθύνη των ΔΑΟΚ η απόφαση ανάκλησης κοινοποιείται ατομικά στον ενδιαφερόμενο μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλώσει στο ΟΠΣΚΕ. 


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1087
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 914
  4. Τελευταίο Μέλος: Διαχειριστής Ιστοτόπου
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Τελευταίοι Σχολιασμοί

Επισκέπτες

Σήμερα128
Εχθές663
Αυτή την εβδομάδα3503
Αυτόν το μήνα3991
Σύνολο1509195

Ποιος είναι Online

1
Online

08 Σεπτεμβρίου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: