ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Καθορισμος πλαισιου εφαρμογης της Δρασης 4.1.5 «Υλοποιηση επενδυσεων με στοχο την ανθεκτικοτητα, τη βιωσιμοτητα και την ψηφιακή οικονομικη ανακαμψη των γεωργικων εκμεταλλευσεων»
  3. Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 4: Ορισμοί και Εννοιολογικοί Προσδιορισμοί

Για την εφαρμογή της δράσης 4.1.5 του ΠΑΑ 2014-2020, ισχύουν οι παρακάτω ορισμοί και εννοιολογικοί προσδιορισμοί:

Αίτηση πληρωμής είναι το σύνολο των απαραίτητων εγγράφων που υποβάλλει ηλεκτρονικά ο δικαιούχος προκειμένου να του καταβληθεί η αναλογούσα δημόσια οικονομική στήριξη. Ενδεικτικά αναφέρονται η αίτηση, τα παραστατικά, τα δικαιολογητικά κ.λπ.

Αίτηση στήριξης είναι το σύνολο των απαραίτητων εγγράφων που υποβάλλει ηλεκτρονικά ο δικαιούχος για ένταξη στο παρόν καθεστώς στήριξης. Ενδεικτικά αναφέρονται η αίτηση υπαγωγής στο μέτρο, το επιχειρηματικό σχέδιο, τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη βαθμολόγηση της αίτησης κ.λπ.  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ...............

Άρθρο 4 παρ. 21.γ) Στον υπολογισμό της παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) της
εκμετάλλευσης δεν προσμετράται η τυπική απόδοση των επίσπορων καλλιεργειών
διαβούλευση: να προσμετρώνται οι επισπορες καλλιέργειες. Αποτελούν ουσιαστικό μέρος της εκμετάλλευσης, δηλώνονται στο ΟΣΔΕ πληρώνουν ΕΛΓΑ, και εφόσον συμμετέχουν σε γεωργοπεριβαλλοντικές δράσεις ή σε συστήματα ποιότητας ελέγχονται εν μέρει ή στο σύνολό τους από επιθεωρητές Πιστοποιητικών οργανισμών ή ελεγκτές του ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΛΓΑ. Εξάλλου σε πολλές περιπτώσεις η βασική και η επίσπορη καλλιέργεια δηλώνονται με αυτό τον τρόπο ανάλογα με το ποια προηγείγειται χρονικά στο αγροτεμάχιο, ωστόσο η ουσιαστική συμβολή της κάθε καλλιέργειας στην οικονομία της εκμετάλλευσης δύναται να είναι διαφορετική. Π.χ δήλωση με χειμερινο σιτηρο ή ψυχανθές και επίσπορο καλαμπόκι ηλίανθος βαμβάκι ή Βιομ. Τομάτα.
Σ.ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Άρθρο 4, παράγραφος 21, γ). Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη παράμετρος μη υπολογισμού των επίσπορων καλλιεργειών αποκλείει δυναμικές και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις που έχουν σαν κύριο κλάδο, φυτά που καλλιεργούνται ως επίσπορα (πατάτες φθινοπωρινές, καρότα, φθινοπωρινά μικρής διάρκειας, κτλ). Η μη ύπαρξη κύριας καλλιέργειας, που συνήθως αφορά σιτηρά, όσπρια, κτηνοτροφικά, στερεί ένα επιπλέον συμπληρωματικό εισόδημα στις εκμεταλλεύσεις αυτές, κατά το διάστημα όπου τα αγροτεμάχια είναι κενά.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Εφόσον οι επίσπορες καλλιέργειες συμπεριλαμβάνονται στην ΕΑΕ και εμπίπτουν σε οποιοδήποτε έλεγχο στα πλαίσια της ΕΑΕ, συνυπολογίζονται στο κόστος ΕΛΓΑ και αποτελούν μέρος της εκμετάλλευσης θεωρώ άτοπο να μην προσμετρώνται στον υπολογισμό της παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) της εκμετάλλευσης.
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.