ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΕΡΓΟ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  3. Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022
  4.  Εγγραφή μέσω email

4.    Ποσά και ποσοστά ενίσχυσης – Ένταση ενίσχυσης

4.1. Ποσά ενίσχυσης

  1. Τα όρια του αιτούμενου προϋπολογισμού κάθε αίτησης χρηματοδότησης είναι τα ακόλουθα:  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.........................
Αποδεκτός Σχολιασμός
Φίλιππος Παπαδόπουλος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
«Κατώτατος αιτούμενος επιλέξιμος προϋπολογισμός 500.000»
Αυτό το ποσό, σε συνδυασμό με το ποσοστό αυτοχρηματοδότησης, αποκλείει στην πράξη τους αγρότες/ παραγωγούς και στρέφει το μέτρο μόνο προς ξενοδόχους/ εστιάτορες.
Στην πράξη, 100.000 θα ήταν ένα πιο ρεαλιστικό νούμερο.
Μαρία Μαρκάκη - NOTION Engineers & Consultants Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Το ελάχιστο ύψος προϋπολογισμού για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις προτείνουμε να διαφοροποιείται ανάλογα με τον κύριο Κλάδο της προτεινόμενης επένδυσης και τη φύση της επένδυσης, ως εξής :
- Διατήρηση του ορίου των 500.000€ για τη δημιουργία νέας επιχειρηματικής εγκατάστασης για NACE 55 : Καταλύματα, NACE 56 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης, NAC 91: Δραστηριότητες βιβλιοθηκών, αρχειοφυλακείων, μουσείων και λοιπές πολιτιστικές δραστηριότητες
- Ελάχιστο Όριο 100.000€ ή το πολύ 200.000€ για όλους τους άλλους Κλάδους NACE 79, 90, 93 και επενδύσεις (την επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης επιχειρηματικής εγκατάστασης, τη διαφοροποίηση της παραγωγής μιας επιχειρηματικής εγκατάστασης σε προϊόντα που δεν έχουν παραχθεί ποτέ σε αυτή ή τη θεμελιώδη αλλαγή του συνόλου της παραγωγικής διαδικασίας υφιστάμενης επιχειρηματικής εγκατάστασης.).

Διαφορετικά η ίδρυση π.χ. ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου ή ενός γυμναστηρίου ουσιαστικά θα παραμείνει νεκρό γράμμα, ειδικά αν δεν προβλέπονται νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Η μείωση του ύψους της ελάχιστης επένδυσης υπαγορεύεται και από τη σχετικά μικρή διαθέσιμη δημόσια δαπάνη για όλη την Ελλάδα.
Επίσης για τον ίδιο λόγο προτείνουμε να μειωθεί δραστικά το άνω όριο : π.χ. στο 1.500.000€ για τις μικρές και μεσαίες και στα 2.000.000€ για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Διαφορετικά οι (θετικές) επιπτώσεις στην οικονομία (κυρίως της περιφέρειας, μια που μιλάμε για Αγροτουρισμό) θα είναι πολύ περιορισμένες χωρικά.
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.