ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Διαβουλευση προδημοσιευσης για την 3η Προσκληση για την υποβολη αιτησεων στηριξης προς ενταξη στο υπομετρο 6.1 «Εγκατασταση Νεων Γεωργων» του Προγραμματος Αγροτικης Αναπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλαδας 2014-2020
  3. Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021
  4.  Εγγραφή μέσω email

1. Στόχος

Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικών ενισχύσεων σε νέους που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση, ως αρχηγών, σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Το υπομέτρο 6.1 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.») και από το Ελληνικό Δημόσιο.

ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Θεωρούμε ότι η στόχευση του προγράμματος είναι λανθασμένη και ως εκ τούτου οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές.
Δεν μπορεί να είναι στόχος - αυτοσκοπός η ανταγωνιστικότητα των εκμεταλλεύσεων αντιμετωπίζοντας την ηλικία των αρχηγών της εκμετάλλευσης ως μια μεταβλητή. Η θεώρηση αυτή είναι εκείνη που σας οδηγεί να απαιτείτε από τους υποψήφιους δικαιούχους του Προγράμματος να δημιουργήσουν και να εμφανίσουν γεωργικές εκμεταλλεύσεις τεράστιων μεγεθών, όπως θα δείξουμε και σε παρακάτω σχόλια.
Αντίθετα, στόχος πρέπει να είναι η προσέλκυση νέων ανθρώπων στην γεωργία και στη συνέχεια η υποστήριξη τους με μέτρα φτηνής χρηματοδότησης και εύκολης πρόσβασης σε νέες τεχνολογίες ώστε να δημιουργήσουνε ανταγωνιστικές εκμεταλλεύσεις.
Σε μια Ευρώπη και σε μια Ελλάδα όπου ο αγροτικός πληθυσμός γερνάει, το ζητούμενο είναι η προσέλκυση νέων ανθρώπων που θα στελεχώσουν τον πρωτογενή τομέα και θα συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία, την παραγωγή ειδών διατροφής. Και είναι χρέος της Πολιτείας η υποστήριξη τους με κάθε δυνατό μέσο.
κωστας Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
θεωρω σωστο οτι το οριο ηλικιας πρεπει να ειναι ημερολογιακα,δηλαδη οταν λετε 41 να πιανει 1/1/80 εως 31/12,80.και θεωρω πολυ μικρο το οριο των 41 θα πρεπει να παει τουλαχιστον τα45 οταν αυτοι οι νεοι αγροτες θα βγουν στη συνταξη μετα τα 67[
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς ισχύει με το 41ο έτος που πρέπει να είναι οι υποψήφιοι Νέοι Αγρότες του προγράμματος αυτού. Το πρόγραμμα αυτό θα δημοσιευθεί λογικά από Σεπτέμβριο. Ένας υποψήφιος ο οποίος έχει γεννηθεί την 30/8/1980 και την 1/9/2021 θα είναι 41 εξαιρείται του δικαιώματος συμμετοχής. Θεωρώ πως ορθό θα ήταν να έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι γεννηθείς από το 1/1/1980 και μετά. Για να μην γίνουμε μάρτυρες απόρριψης εν δυνάμει υποψηφίων λόγο μια καθυστέρησης στην δημοσίευση του προγράμματος.
ΓΙΩΡΓΟΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
αυτη ειναι η διαβουλευση της προδημοσιευσης.. να φανταστω στησ 15 μαρτιου περιπου και πριν ανοιξει ο οσδε να αναρτηθει η πληρης προδημοσιευση με τις τελικες αποφασεις και τυχον αλλαγες? γιατι αυτη την στιγμη ειμαστε στον αερα!
βλεπω μια ταση του προγραμματος να βοηθησει την δενδροκαλλιεργεια και ειναι σωστο...ομως η ελαχιστη τυπικη αποδοση ειναι υψηλη θα πρεπει να μειωθει στης 10 με 12 χιλιαδες πανω σε αυτο να μην υπαρχει και τυπικη αποδοση εξοδου που θεωρω ανευ ουσιας μιας και αν καποιος βαλει δεντρα μεσα σε 3-4 χρονια δεν θα εχει κανενα απολυτως εσοδο, πως θα κανει επεκταση?
Γεωργιος Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Συγνώμη εγώ όπως και χιλιάδες άλλοι έμειναν άνεργοι και θέλουν α ασχοληθούν με τη γεωργία.είναι 47χρ.48χρ.49χρ.γιατί δεν δίνεται ευκαιρία σε αυτους τους ανθρώπους που ηλικιακά είναι πιο δύσκολο να βρουν δουλειά ?!στο εξωτερικο τεκμηριωμένα γίνεται αυτό.
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1001
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 828
  4. Τελευταίο Μέλος: μαρια
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Επισκέπτες

Σήμερα197
Εχθές549
Αυτή την εβδομάδα1887
Αυτόν το μήνα10278
Σύνολο1347119

Ποιος είναι Online

3
Online

29 Μαρτίου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: