ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Καθορισμος πλαισιου εφαρμογης υπο-Μετρου 2.1 «Χρηση συμβουλευτικων υπηρεσιων στο γεωργικο τομεα» του Προγραμματος Αγροτικης Αναπτυξης της Ελλαδας 2014-2020 (ΠΑΑ)
  3. Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 8

Επιλεξιμότητα δαπανών – Οικονομική στήριξη

  1. Επιλέξιμες για στήριξη είναι οι δαπάνες που σχετίζονται με το κόστος των παρεχόμενων συμβουλών του άρθρου 7, ενδεικτικά, το κόστος που επιβαρύνει τον πάροχο των συμβουλών για να παρέχει τη συμβουλή (π.χ. αμοιβή υπαλλήλων, συνεργατών, δαπάνες οδοιπορικών, δαπάνες εξοπλισμού, υλικών, μετρήσεων κ.λπ.), δαπάνες για ενοίκια ή/και κόστη των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, που σχετίζονται με τον χώρο όπου παρέχεται η συμβουλή, καθώς και λοιπά κόστη που απορρέουν άμεσα από την αμοιβή παροχής της συμβουλής και πραγματοποιούνται μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης.
  2. Το ποσοστό στήριξης ανέρχεται στο 100% των επιλέξιμων δαπανών και δεν υπερβαίνει τα 1.500 € ανά συμβουλή.  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ......................
Χρήστος Καρατζάς Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
1) Δεν είναι λογικό το κόστος για παροχή συμβουλών σε μικρότερα νησιά (Κόστος 3) να είναι μικρότερο από το κόστος συμβουλών σε πολύ μεγαλύτερα νησιά (κόστος 4), αν συνεκτιμήσει κάποιος το κόστος μετακίνησης και προσβασιμότητας στα μικρότερα νησιά, και τον μικρό αριθμό των παραγωγών σε μικρότερα νησιά.

2) Επίσης δεν είναι κατανοητό πως εξομοιώνεται η σύνταξη ενός ΣΟΔ για έναν παραγωγό (Σ.1.3) με την ενημέρωσή για τις θεσμικές του υποχρεώσεις σχετικά με την πολλαπλή συμμόρφωση (Σ.1.1.) ή το πρασίνισμα (Σ.1.2.) και μάλιστα με το ίδιο ακριβώς κόστος! Η περίπτωση του ΣΟΔ αφορά στη μελέτη και σύνταξη πολλαπλών διαχειριστικών σχεδίων για τη γεωργική εκμετάλλευση ενός παραγωγού ενώ αντίθετα οι συμβουλές για το "πρασίνισμα" περιλαμβάνουν συγκεκριμένες οδηγίες και κατευθύνσεις. Επιπλέον, οι Σ.1.1 & Σ.1.2, με τη μορφή που περιγράφονται, δεν έχουν εφαρμογή στη νέα ΚΑΠ που θα εφαρμοστεί από 1.1.23, επομένως δεν υπάρχει όφελος των παραγωγών από τη συμμετοχή τους σε αυτά τα πακέτα συμβουλών.

3) Τα πακέτα συμβουλών πρέπει να περιλαμβάνουν για όλες τις συμβουλές ελάχιστα παραδοτέα.
AGROQ O.E Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Άρθρο 8 παρ.5. Το κόστος φυλλοδιαγνωστικής να αναπροσαρμοσθεί με βάση τις τιμές αγοράς. Να ορισθεί πλαφόν αριθμού αναλύσεων ανάλογα με τη Γεωργική εκμετάλλευση και το είδος συμβουλής.
Βασιλοπούλου Κωνσταντίνα Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Στην παράγραφο 5 το κόστος της φυλλοδιαγνωστικής (16€) είναι δυσανάλογο των υπόλοιπων αναλύσεων λαμβάνοντας υπόψη πως η φυλλοδιαγνωστική ανάλυση εμπεριέχει σαν διαδικασία χρονοβόρες διεργασίες όπως επιλογή – πλύσιμο – στέγνωμα φύλλων, λειοτρίβηση και μετά αποτέφρωση.. η ανάλυση εδάφους (40€) εμπεριέχει στέγνωμα – κοσκίνιση - λειοτρίβηση και μετά εκχυλίσεις.. διεργασίες πιο απλές συγκριτικά.

Η προτεινόμενη τιμή από το εργαστήριό μας είναι 50€. Βασιλοπούλου Κωνσταντίνα γεωπόνος εδαφολόγος, τεχνική υπεύθυνη εδαφολογικού τμήματος εργαστηρίου ARAL (Το πρώτο ιδιωτικό εδαφολογικό εργαστήριο που λειτούργησε στην Ελλάδα, έτος ίδρυσης 1983, με κύριες δραστηριότητες τις αναλύσεις δειγμάτων εδάφους, φυτικών ιστών, νερού και λιπασμάτων).
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1011
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 838
  4. Τελευταίο Μέλος: μαρια
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Επισκέπτες

Σήμερα437
Εχθές532
Αυτή την εβδομάδα1302
Αυτόν το μήνα9945
Σύνολο1358284

Ποιος είναι Online

2
Online

24 Απριλίου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: