ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Καθορισμος των τυπων και των τεχνικων προδιαγραφων κατασκευης θερμοκηπιων και θαλαμων καλλιεργειας μανιταριων καθως και θερμοκηπιων και θαλαμων θερμοκηπιακου τυπου φαρμακευτικης κανναβης και διαδικασια εγκρισης και ελεγχου αυτων
  3. Τρίτη, 28 Απριλίου 2020
  4.  Εγγραφή μέσω email

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 3: Υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 Ν.1599/1986)


Ως υπεύθυνος Μηχανικός , η μελέτη θερμοκηπίου με διαστάσεις Βασικής Κατασκευαστικής Μονάδας (BKM) : .......……… Πλάτος ………….………….Μήκος……….…………………...Ύψος , με ελάχιστες διαστάσεις ……………….……….Πλάτος ………..…………Μήκος και μέγιστες διαστάσεις …………………..Πλάτος ……….……….Μήκος , με υλικά επικάλυψης……………………………………….
……………………………………………………………………………………………………………………………………
βασίζεται στις ακόλουθες Εθνικές ή /και Διεθνείς Διατάξεις και τους σε ισχύ αντίστοιχους Εθνικούς ή / και Διεθνείς Κανόνες Εφαρμογής :
1. Ευρωκώδικες .Αριθμ .ΔΙΠΑΔ /οικ 372 «Έγκριση εφαρμογής και χρήσης των Ευρωκωδίκων σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα Εθνικά Προσαρτήματα» . ΦΕΚ 1457 Β , της 05 Ιουνίου 2014.
2. ΚΤΣ 2016 . Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016.ΦΕΚ 1561 Β ,της 02 Ιουνίου 2016
3. Τους εν ισχύ Νόμους σχετικά με : α.) Την Πολεοδομική Νομοθεσία. β.) Την Νομοθεσία περί προστασίας του περιβάλλοντος . γ.) Τη Νομοθεσία περί της υγιεινής και ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής.


Το πλαίσιο της στατικής επάρκειας των θερμοκηπίων καταλήγει να γίνει υπερβολικά απαιτητικό. Παρόλο που αποτελούν κατασκευές μειωμένης διακινδύνευσης δεδομένου πως δεν στεγάζουν ανθρώπινες δραστηριότητες σε μεγάλα χρονικά διαστήματα, οι απαιτήσεις καταλήγουν να γίνουν ακριβώς οι ίδιες όπως είναι και για τα συνήθη κτίρια.

Πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρωθεί και το Ευρωπαϊκό Τεχνικό Πρότυπο ΕΝ13031-1: 2019 : Greenhouses: Design and Construction : Part 1 Commercial Greenhouses. Το συγκεκριμένο πρότυπο αναγνωρίζοντας πως τα θερμοκήπια αποτελούν κατασκευές μειωμένης διακινδύνευσης επιτρέπει την υιοθέτηση κάποιων χαμηλότερων συντελεστών ασφαλείας από ότι στις συνήθεις κατασκευές και αποτελεί κανονισμό σύγχρονο και απόλυτα εξειδικευμένο στη μελέτη και κατασκευή θερμοκηπίων. Μάλλον εκκρεμεί η Ελληνική του μετάφραση και η σύνταξη του Εθνικού Κειμένου Εφαρμογής αλλά θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να επισπευσθούν αν θέλουμε να αποκτήσουμε ως χώρα ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο.

Η πολεοδομική και περιβαλλοντική νομοθεσία τροποποιείται ανά την Επικράτεια και δεν είναι εύκολο για κάποιον μηχανικό να την γνωρίζει συνολικά. Όπως και η νομοθεσία περί υγιεινής και ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής είναι ιδιαίτερα γενική και ασαφής. Το γ) μάλλον θα πρέπει να καταργηθεί δεδομένου πως αφορά κυρίως σε υποχρεώσεις του τελικού χρήστη του προϊόντος ή άλλων δημόσιων αρχών.

Το συμπέρασμα είναι ότι για κάθε ένα θερμοκήπιο η διαδικασία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται λόγω πιθανής διαφορετικής γεωμετρίας βασικής μονάδας ή διαφορετικών γεωγραφικών χαρακτηριστικών (διαφορετικές τιμές χιονιού ανά περιοχή ή φορτίων ανέμου ή σεισμικών φορτίων).
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.

Στατιστικά

  1. Σύνολο Αναρτήσεων: 1009
  2. Σύνολο Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 173
  3. Σύνολο Μη Ολοκληρωμένων Αναρτήσεων: 836
  4. Τελευταίο Μέλος: μαρια
Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αναζήτηση Ανάρτησης

Επισκέπτες

Σήμερα25
Εχθές681
Αυτή την εβδομάδα2517
Αυτόν το μήνα7512
Σύνολο1355851

Ποιος είναι Online

1
Online

20 Απριλίου 2024

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: