ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΥΠΑΑΤ

Ηλεκτρονική διαδικτυακή Πλατφόρμα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  1. Διαχειριστής Ιστοτόπου
  2. Καθορισμος πλαισιου εφαρμογης της Δρασης 4.1.5 «Υλοποιηση επενδυσεων με στοχο την ανθεκτικοτητα, τη βιωσιμοτητα και την ψηφιακή οικονομικη ανακαμψη των γεωργικων εκμεταλλευσεων»
  3. Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022
  4.  Εγγραφή μέσω email

Άρθρο 26: Τροποποίηση πράξης

Στην περίπτωση που το επενδυτικό σχέδιο υλοποιείται με ουσιώδη παρέκκλιση από την εγκεκριμένη πράξη, όπως αυτή αποτυπώνεται στην απόφαση ένταξης πράξεων, στο πρακτικό της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας γνωμοδοτικής επιτροπής και στο αντίστοιχο έντυπο γνωμοδότησης αίτησης στήριξης, καθώς και σε τυχόν προγενέστερες εγκεκριμένες τροποποιήσεις, ο δικαιούχος ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του ή ο ΕΦΔ οφείλει να υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση τροποποίησης. Στο αίτημα επισημαίνονται τα σημεία της τροποποίησης της πράξης, με σαφή αιτιολόγηση των λόγων που οδηγούν στην αναγκαιότητα έγκρισής του και αναρτώνται όλα τα έγγραφα και δικαιολογητικά που το τεκμηριώνουν. Αντίστοιχο αίτημα υποβάλλεται και για τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Καν. 640/2014.

Ουσιώδης παρέκκλιση θεωρείται η οποιαδήποτε διαφοροποίηση από την εγκεκριμένη πράξη που επηρεάζει:  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ...............

ΔΗΜΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Προτείνω να καταργηθεί η παράγραφος 4.9 «Δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποσών προς ήδη εγκεκριμένες γενικές δαπάνες.»
Όσον αφορά την Τεχνική στήριξη σύνταξης και υποβολής το αντιλαμβάνομαι καθώς στην φάση της έγκρισης θεωρείται τετελεσμένη.
Όμως τόσο για την αμοιβή της Τεχνικής Στήριξης Υλοποίησης όσο και για την ενδεχόμενη αμοιβή Μηχανικού συχνά μειώνουμε την αιτούμενη τιμή για να χωρέσει στο Π/Υ στην αίτηση στήριξης.Δεν βρίσκω ουσιαστικό λόγο να μην μεταφέρεται ποσό μέσω τροποποίησης δαπάνη αφού αφορά τόσο σημαντικό ζήτημα.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΝΤΡΙΑΣ Αποδεκτός Σχολιασμός Pending Moderation
Επισκέπτης
Οφείλουμε να διασφαλίσουμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ότι δεν θα κατατεθούν σχέδια στη λογική "βάζω δαπάνες ή επενδύσεις που εμπεριέχονται στα βαθμολογικά κριτήρια για να αυξήσω τεχνιτά την βαθμολογία μου και μετά τις βγάζω". Έτσι δεσμεύεται προϋπολογισμός από σχέδια που θα μπορούσαν να υλοποιθούν, ανεβαίνουν τεχνιτά οι βάσεις σε πολύ υψηλά επίπεδα και αν τυχόν δεν εγκριθούν οι επιλαχόντες όπως συμβαίνει μέχρι στιγμής στο τρέχων πρόγραμμα, δεν μπορούν να εκτεκεστούν και αυτά που έχουν εγκριθεί, γιατί έχουν εισαχθεί δαπάνες και επενδύσεις που δεν είχαν ποτέ σκοπό να υλοποιηθούν. έτσι όμως ναρκοθετείται το σύνολο του προγράμματος. Με βάση λοιπόν το κακό προηγούμενο που δημιουργήθηκε, οφείλουμε να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για να μην επαναληφθούν τα ίδια παρατράγουδα. άλλωστε η συγκεκριμένη πρακτική δεν έχει τελειωμό. Αν δεν ελεγχθεί η κατάσταση, στο επόμενο πρόγραμμα ο καθένας θα βάζει ότι βαθμολογείται απλά για να πιάνει παραπάνω μόρια και οι βάσεις θα εκτιναχθούν σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Περιφρούρηση λοιπόν και σοβαρότητα από όλους μας.
  • Σελίδα :
  • 1


Δεν υπάρχουν ακόμα σχολιασμοί για αυτή τη ανάρτηση.
Γίνετε ένας από τους πρώτους που θα κάνετε σχολιασμό σε αυτήν τη ανάρτηση!
Λυπούμαστε, η συζήτηση αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένη. Δεν θα είστε σε θέση να δημοσιεύσετε αυτή την στιγμή.